Jei namie turite spurgų ir norite kiek prašmatnesnio deserto, gaminkite spurgų bokštą. O visa paslaptis – kremuose, kurie ir sujungs spurgas. Spurgų bokštą dekoruokite riešutais.

Gaminimo eiga

* Pirmiausia pagaminkite šaltalankių padažą: į prikaistuvį dėkite šaltalankius, cukrų, vandenį, užvirinkite ir garinkite apie 15 minučių, kol sutirštės masė. Baigiant virti įpilkite šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

* Rankiniu trintuvu sutrinkite, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti.

* Gaminkite varškės kremą: į dubenėlį dėkite varškę, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę. Viską sumaišykite šluotele iki vientisos masės ir supilkite į maišelį.

* Spurgas perpjaukite pusiau ir statykite bokštą: dėkite spurgą, tada išspauskite kremo ir užpilate šaltalankių padažo. Taip kartokite, kol sunaudosite visas spurgų puseles. Viršutinį sluoksnį apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Receptas ir nuotrauka – Pauliaus ir Pavelo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai