Ingredientai

pieno 80 ml
nedidelis svogūnas 1 vnt.
česnako 1 skiltelė
druskos a. š.
juodųjų pipirų a. š.
KEPIMUI:
aliejaus
PADAŽUI:
pieno 240 ml
grietinės 2 v. š.
sviesto 1 v. š.
miltų 1 v. š.
šviežių susmulkintų krapų 1 sauja
druskos
juodųjų pipirų
Pagaminti šnicelį iš tiesų yra labai nesudėtinga, beveik kaip paprastus kotletus, tik, manau, dar greičiau. Turbūt perskaitę receptą nustebote, kodėl rinkausi 3 rūšių faršą, bet jei atvirai, toks faršų miksas suteikia šniceliui ypač gerą skonį. Žinoma, puikiai tiktų naudoti tik kiaulienos faršą, bet, manau, pabandę sujungti 3 faršus skoniu tikrai nenusivilsite.

Gaminimo eiga


Prieš tai šį patiekalą esu gaminusi su juoda duona, tačiau man nelabai patiko, nes šniceliai išeina gana kietoki. Jeigu neturite laiko ar noro gaminti padažo – ne bėda, nes šnicelis ir be jo yra be galo skanus.

Gaminimas:

  1. Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.
  2. Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku.
  3. Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.
  4. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome.
  5. Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.
  6. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
  7. Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.
  8. Padažas. Keptuvėje ištirpdome sviestą ant vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja. Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišydami kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais. Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai