Ingredientai

Cukrus 1 stiklinė
Miltai 1 stiklinė
Persikai 6 vnt.
Cukrus 4 v. š.
Porcijos: 4
Karamelizuoti vaisiai pyragui suteikia ypatingą skonį.

Gaminimo eiga

1. Persikus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą, apiberkite cukrumi, užbarstykite vanilinio cukraus ir viską kaitinkite ant silpnos ugnies. Karamelizuoti vaisiai turi būti minkšti, bet išlaikyti formą ir nebirti.

2. Pasikaramelizavusius persikus sudėkite į kepimui paruoštą skardą ir aplaistykite sirupu, kuris susidarė juos karamelizuojant.

3. Ruoškite tešlą: giliame inde ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Ten pat supilkite ir persijotus miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite.

4. Supilkite tešlą ant persikų ir skardą šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių.

5. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Jau atvėsusį atsargiai išverskite ant lėkštės. Galite papuošti cukraus pudros sniegeliu, mėtos lapeliais.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai