Ingredientai

Sviestas 230 g
Pienas 1 puodelis
Miltai 4 puodeliai
Sausos mielės šaukštelis
Uogienė 0.5 l
Cukrus 5 šaukštai
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Sviestą ištirpinkite.

Supilkite karštą pieną ir gerai išplakite.

Mieles sumaišykite su miltais.

Beriant miltų mišinį įmaišykite pamažu į sviesto ir pieno plakinį. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.

Padalinkite į 5 gabaliukus ir palikite porai valandų pakilti (uždenkite maistine plėvele, kad nesudžiūtų viršus).

Gabaliukus po vieną iškočiokite iki plonų skritulių.

Kiekvieną apibarstykite šaukštu cukraus ir supjaustykite į 12 trikampių.

Ant plačiausios trikampio dalies (galo) dėkite po mažą šaukštelį mėgstamos uogienės ir susukite link smailės.

Ragelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Saldūs kankorėžiai
Reikia pasistengti
1 val.

Saldūs kankorėžiai

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas