Ingredientai

Pienas 1 puodelis
Miltai 4 puodeliai
Sausos mielės šaukštelis
Cukrus 5 šaukštai
Cukrus 4 šaukštai
Porcijos: 10
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.

Gaminimo eiga

* Sviestą ištirpinkite.

* Supilkite karštą pieną ir gerai išplakite.

* Mieles sumaišykite su miltais.

* Beriant miltų mišinį įmaišykite pamažu į sviesto ir pieno plakinį. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.

* Padalinkite į 5 gabaliukus ir palikite porai valandų pakilti (uždenkite maistine plėvele, kad nesudžiūtų viršus).

* Gabaliukus po vieną iškočiokite iki plonų skritulių.

* Kiekvieną apibarstykite šaukštu cukraus ir supjaustykite į 12 trikampių.

* Ant plačiausios trikampio dalies (galo) dėkite po mažą šaukštelį mėgstamos uogienės ir susukite link smailės.

* Ragelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai