Ingredientai

Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 1 puodelis
Sviestas 5 šaukštai
Miltai 1.5 puodelio
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Braškės 10 vnt.
Grietinėlė 200 ml
Cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kiaušinius gerai išplakite.

Suberkite cukrų ir vanilinį sukrų ir vėl gerai išplakite, kol masė pabals.

Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinius.

Gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą apvalią kepimo formą.

Kepkite apie 35-45 minutes, kol paviršius gražiai paruduos (įkiškite ir ištraukite medinį krapštuką - jis turėtų būti sausas).

Ištraukite biskvitą ir palikite atvėsti.

Kol biskvitas vėsta, galite pasiruošti kremą. Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Kitame dubenyje iki standžių putų suplakite 35 proc. riebumo grietinėlę su cukrumi.

Visiškai ataušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę (jei pavyks, galima padalinti ir į tris dalis).

Gausiai pertepkite plakta grietinėle, tankiai sudėkite braškių gabaliukus ir uždėkite antrą biskvito dalį. Lengvai spustelėkite.

Apiberkite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba