Ingredientai

Cukrus 1 puodelis
Sviestas 5 šaukštai
Miltai 1.5 puodelio
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Braškės 10 vnt.
Cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kiaušinius gerai išplakite.

Suberkite cukrų ir vanilinį sukrų ir vėl gerai išplakite, kol masė pabals.

Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinius.

Gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą apvalią kepimo formą.

Kepkite apie 35-45 minutes, kol paviršius gražiai paruduos (įkiškite ir ištraukite medinį krapštuką - jis turėtų būti sausas).

Ištraukite biskvitą ir palikite atvėsti.

Kol biskvitas vėsta, galite pasiruošti kremą. Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Kitame dubenyje iki standžių putų suplakite 35 proc. riebumo grietinėlę su cukrumi.

Visiškai ataušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę (jei pavyks, galima padalinti ir į tris dalis).

Gausiai pertepkite plakta grietinėle, tankiai sudėkite braškių gabaliukus ir uždėkite antrą biskvito dalį. Lengvai spustelėkite.

Apiberkite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai