Gaminimo eiga

1. Į kokteilinę ar virtuvinį smulkintuvą dėkite trintus pomidorus, marinuotas paprikas, įpilkite šiek tiek vyno, įberkite cukraus, dėkite saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnako skilteles, svogūną, pjaustytą salierą, marinuotus agurkėlius, rankomis susmulkintus traškučius su provanso žolelėmis (be glitimo). Viską sutrinkite iki vientisos masės. Tirštumą galite reguliuoti įpildami vyno.

2. Sutrynus įpilkite acto, alyvuogių aliejaus ir įdėkite pomidorų kečupo. Viską sutrinkite.

3. Į ledų gaminimo aparatą sudėkite pusę sriubos ir palikite šerbetą gamintis apie 1,5 val.

4. Į likusią sriubą supilkite vyną, viską gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve.

5. Į dubenėlį sudėkite kubeliais arba juostelėmis pjaustytą agurką, per pusę perpjautus pomidoriukus, įdėkite du šerbeto rutuliukus ir užpilkite puse stiklinės šaltos sriubos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.

6. Papuoškite taleriais ir mėgstamomis žolelėmis.

ALFO PATARIMAI:

Jei nemėgstate salierų, galite jų nedėti.

Jei negalite vartoti produktų su gliutenu, prie sriubos puikiai tiks šie taleriai. Tiek ją tirštinant, tiek vietoje čiabatos ar prancūziško batono.

Jei mėgstate aštriau – galite įdėti aitriųjų paprikų.

Į sriubą būtina dėti džiovintus pomidorus ir marinuotas paprikas, nes jie suteikia šiai sriubai charakterio ir gilaus skonio.

Jeigu neturite ledų gaminimo aparato, šerbetą galite gaminti plastikiniame indelyje kartkartėmis šaldydami ir maišydami, bet daug lengviau ir greičiau tai daryti su ledų gaminimo aparatu.

Saldžiarūgštį skonį reguliuokite pildami actą ir berdami cukrų, nes sriuba turi būti saldžiarūgštė ir lengvai aštri nuo česnako.