Ingredientai
Kumpis
4
riekelės
Pievagrybiai
8
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Ryžiai
1
stiklinė
Baltas sausas vynas
0.5
stiklinės
Vanduo
0.5
stiklinės
Daržovių sultinys
1
gabaliukas
Kiaušiniai
1
vnt.
Rūkytos lašišos filė
8
riekelės
Grietinė
4
šaukštai
Citrinos
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Krapai
pagal skonį
Porcijos: 4
Iš ryžių galima pagaminti skanius blynelius, prie kurių dera rūkyta lašiša ir grietinė. Šį valgį galite patiekti kaip užkandį.
Gaminimo eiga
1. Puode įkaitinkite aliejų. Įdėkite smulkiai kapotus svogūnus, pievagrybius ir kumpį, truputį pakaitinkite.
2. Užpilkite ryžių ir kepkite dar 2–3 minutes. Įpilkite vyno, vandens, įmeskite sultinio kubelį.
3. Troškinkite uždengę, ant nedidelės ugnies, kol skystis pradės garuoti. Tada puodą nukelkite nuo viryklės ir palikite, kad atvėstų.
4. Į grietinę įmaišykite smulkiai kapotų krapų ir citrinos sulčių, pagardinkite pipirais ir druska.
5. Laikykite šaldytuve, kol pagaminsite blynelius.
6. Ant atvėsusių ryžių įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
7. Suformuokite blynelius ir kepkite keptuvėje, įpylę truputį aliejaus.
8. Kai iškeps, blynelius patepkite pagardinta grietine ir ant viršaus uždėkite rūkytos lašišos.
Skanaus!
Atsiliepimai