Rudenį virtuvėse karaliauja sodo derlius. Todėl ir aš negaliu atsispirti pagundai iškepti kvapnių, sveikų ir labai skanių cukinijų blynelių, pagardintų lašišos tartaru. Lengvučių blynelių skonį neįtikėtinai papildo sūresnės, laimo sultimis bei čili pipiriukais pagardintos, lašišos skonis. Paprasta pagaminti, bet labai neprasta valgyti!

Gaminimo eiga

Lašišos gaminimas. Visų pirma pasigaminkite lašišos tartar‘ą. Taip jis šiek tiek „susidraugaus“ su prieskoniais, kol gaminsite blynelius. Lašišą gerai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Nupjaukite odelę ir išimkite ašakas. Filė sukapokite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į indą.

Iš čili pipiro išimkite sėklytes ir, ypač smulkiai jį supjaustę, suberkite ant lašišos. Pjaustydami čili pipirą užsimaukite gumines pirštines, kad jis nedegintų pirštų. Naudingas patarimas: jei ant pirštų likęs čili pipiras degins odą, patrinkite ją citrinos sultimis.
Gerai nuplaukite laimą ir smulkiąja tarkos puse nutarkuokite žaliąją jo žievelę. Iš likusio laimo išspauskite sultis ir kartu su tarkuota laimo žievele viską supilkite į dubenį ant smulkintos lašišos. Viską gerai sumaišykite.

Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir kartu su druska, pipirais, cukrumi bei alyvuogių aliejumi suberkite ant lašišos. Dar kartą viską labai gerai sumaišykite ir palikite vėsioje vietoje, kol gaminsite blynelius.

Blynelių kepimas. Nužievinkite cukiniją, išimkite sėklas. Sutarkuokite ją stambesne tarkos puse. Po to įtarkuokite morką, pusę saliero stiebo ir svogūną. Įmuškite du kiaušinius, suberkite miltus, manų kruopas ir likusius prieskonius (druską, pipirus, cukrų). Viską gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vienam blyneliui iškepti dėkite po didelį šaukštą blynų masės. Blynelį apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.