Ingredientai
Pomidorai
8
vnt.
Ryžiai
100
g
Česnakai
1
skiltelė
Aliejus
4
šaukštai
Parmezano sūris
25
g
Bazilikai (švieži)
1
sauja
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Patiekalui ruošti rinkitės kuo didesnius pomidorus. Į parmezano skonio ryžių įdarą dar galite įdėti tunų.
Gaminimo eiga
nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išskobkite vidų.
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Tada juos nusausinkite ir sumaišykite su rapsų aliejumi, supjaustyta česnako skiltele, tarkuotu parmezano sūriu, juodaisiais pipirais ir susmulkintais bazilikais.
Šiuo mišiniu įdarykite pomidorus, uždėkite viršūnėles.
Mažus pomidorus kepkite 20 minučių, didelius – 30 minučių maždaug 200 ºc temperatūros orkaitėje.
Patiekite su mėsos patiekalais ar keptomis bulvėmis.
Atsiliepimai