Ingredientai
Kiaušiniai
8
vnt.
Riešutai
200
g
Cukrus
200
g
Malti džiūvėsėliai
0.5
stiklinės
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Riešutai (apskrudinti)
250
g
Sviestas
250
g
Cukraus pudra
250
g
Grietinėlė
1
stiklinė
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius išsukite iki purumo su cukrumi.
Riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite į trynius. Išsukite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrumo ir sudėkite į trynius su riešutais.
Suberkite džiūvėsėlius, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į pyrago formą, ištiestą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Biskvitui leiskite atvėsti ir perpjaukite horizontaliai į tris dalis.
Kremui skirtą grietinėlę išplakite. Cukraus pudrą išsukite su minkštu sviestu ir grietinėle. Įmaišykite skrudintų ir trupintų riešutų.
Kremu pertepkite biskvitus ir aptepkite torto viršų.
Torto viršų papuoškite trupintais ir pilnais riešutais.
Atsiliepimai