Ingredientai

Žemuogės 1 stiklinė
Pienas 900 ml
Vanduo 100 ml
Cukrus 100 g
Porcijos: 6


Knygą „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ išleidusi tinklaraštininkė Renata Ničajienė šią vasarą su dukrele Mija pradėjo Palangoje. Moteris, kurios mylimas laisvalaikio užsiėmimas – maisto gaminimas, jau seniai tapęs pagrindine veikla, atvyko čia atsipūsti nuo kasdienių rūpesčių.

Gaminimo eiga

Pirmosiomis birželio dienomis, kol dar neprasidėjęs sezonas, Lietuvos atostogų sostinė apytuštė. Tokiu metu į kurortą atvyksta mėgstantys ramybę. Keletui dienų įsikūrusi ką tik Palangos širdyje, prie pat bažnyčios duris svečiams atvėrusiame „Amberton Green Apartments“ viešbutyje, R. Ničajienė nepraleido progos pademonstruoti, kaip be vargo ir ypatingos virtuvės technikos įmanoma pasigaminti įspūdingų desertų.

„Virtuvėlė apartamentuose yra minimali, ypatingos technikos čia išskyrus indaplovę, šaldytuvą ar kaitlentę, nėra, todėl svarbu, kad maisto gaminimas nekeltų rūpesčių. Be to, į pajūrį juk daugelis atvyksta ilsėtis, o ne stovėti prie puodų, todėl verta rinktis paprastai pagaminamus valgius.

Vienas iš tokių – pieno drebučiai su žemuogėmis. Šis desertas greičiausiai daugeliui primins vaikystę ir pieną su žemuogėmis. Tai lygiai toks pat desertas, tik želė konsistencijos. Tai kaip itališka panakota“, - apie gardumyną, kurio gaminimui sugaišite tik 20 minučių, pasakojo Renata Ničajienė.

Tiesa, tinklaraštininkė ir kulinarinės knygos autorė paaiškino, kad gaminimas – dar ne viskas. Kol desertas sustings, šaldytuve jį palaikyti teks porą valandų.

Pieną kartu su cukrumi ir perpjauta vanilės ankštimi reikia kaitinti tol, kol užverda. Užvirusį pieną nukeliame nuo ugnies, uždengiame puodą ir paliekame, kad sugertų vanilės aromatą.

Želatiną užmerkiame vandenyje ir ištirpiname karšto vandens vonelėje.

Praaušusį pieną perkošiame, supilame ištirpusią želatiną ir gerai išmaišome. Paruoštą mišinį supilame į gražius indelius, o ant viršaus gausiai pabarstome švarių žemuogių. Desertus statome į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.

Gamindama iš ką tik Palangoje duris atvėrusio prekybos centre „Fresh Market“ įsigytų produktų, Renata vis pasižiūri į savo pirmąją kulinarinę knygą, kurioje sugulė daugiau nei 200 įvairių receptų.

„Kai gaminu namuose, pasižiūriu į receptą, pasitikslinu proporcijas. Vaikai iš manęs kartais pasijuokia. Jie įsivaizduoja, kad viską moku mintinai. Tačiau taip nėra. Iš tiesų gamindama dažnai pažiūriu, ar ko nepraleidau. Tiesa, šio deserto receptą galima pakeisti. Pavyzdžiui, vietoje žemuogių galima naudoti mėlynes“, - gamindama vaikystę primenantį desertą
pasakojo Renata Ničajienė.


Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai