Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.

Gaminimo eiga

* Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps). Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

* Varškės masei: varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.

* Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės varškės pyragą ir leisti visiškai ataušti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai