Ingredientai

Aliejus 1 šaukštas
Porai 2 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Čiobreliai žiupsnelis
Žirneliai (šaldyti) 100 g
Pienas 100 ml
Porcijos: 6
Pyragas skanus ir karštas, ir atvėsęs.

Gaminimo eiga

Nupjaukite nuo poro stiebų tamsią dalį, stiebus perpjaukite perpus, smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite kiaulienos kumpio riekeles, susmulkinkite čiobrelių lapelius. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles.

Suberkite smulkintus česnaką ir čiobrelius, 1 min pakepkite, tada suberkite žirnelius ir dar 2 – 3 min. pakepkite.

Išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pieną, įberkite druskos, pipirų, vėl išplakite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlos lakštus patepkite aliejumi. Vieną lakštą (aliejumi patepta puse į apačią) įklokite į kepimo skardą, kad tešlos kraštai būtų išsikišę virš skardos kraštų, tada uždėkite antrą tešlos kraštą. Ant viršaus uždėkite įdarą su porais, užliekite mase su kiaušiniais.

Ant viršaus uždėkite kamembero griežinėlius, pabarstykite čiobreliais. Tešlos kraštus užlenkite į vidų ir prispauskite prie kepimo skardos kraštų.

Įkaitintoje orkaitėje kepkite pyragą 30 min. Patiekite šiltą arba atvėsusį iki kambario temperatūros.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai