Ingredientai

Vištų krūtinėlės 2 vnt.
Miltai 5 šaukštai
Kiaušiniai 2 vnt.
Parmezano sūris 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Petražolės 1 šaukštas
Kalendros 1 šaukštas
Baltas sausas vynas 1 puodelis
Vištienos sultinys 1 puodelis
Citrinos 0.5 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Aliejus 3 šaukštai
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Vištos krūtinėlę perpjaukite išilgai per pusę, kad pasidarytų du ploni kepsniukai.

Uždenkite maistine plėvele ir išmuškite muštuku.

Kiaušinius išplakite su druska, pipirais, smulkiai tarkuotu parmezanu ir labai smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir kalendromis.

Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir įdėkite šaukštą sviesto.

Vištieną apvoliokite miltuose ir kiaušinių plakinyje.

Dėkite kepti į keptuvę. Ant vidutinės ugnies kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes.

Vištieną išimkite, į keptuvę įpilkite balto vyno, išspauskite česnako, citrinos sultis ir įpilkite vištienos sultinio.

Kai užvirs įdėkite šaukštą sviesto.

Į keptuvę sudėkite vištienos kepsnelius ir kiekvieną pusę patroškinkite po minutę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai