Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pomidorų žievelę keliose vietose įpjauname, užplikome pomidorus karštu, ką tik užvirusiu, vandeniu ir palaikome 20-30 sekundžių. Nuimame pomidorų žievelę ir supjaustome juos skiltelėmis.
2. Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, česnaką pasmulkiname. Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame svogūną, česnaką ir kepiname kelias minutes. Beriame šiek tiek pasmulkintą baziliką, dedame pomidorus ir troškiname apie 20-25 minutes atvirame puode.
3. Beriame druską, prieskonius ir pilame šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Puodą uždengiame dangčiu ir verdame dar 12-15 minučių.
4. Išvirus puodo turinį susmulkiname blenderiu iki vientisos masės. Pilame sriubą į lėkštes, pagardiname grietinėle ir puošiame žalumynais arba krutonais (skrebučiais).
5. Pomidorų sriuba nekaloringa, tačiau labai turtinga savo skonių palete.
Atsiliepimai