Ingredientai
Pomidorai
4
vnt.
Porai
1
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Cukrus
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai
0.5
šaukštelio
Pipirai
pagal skonį
Parmezano sūris
4
šaukštai
Grietinėlė
200
ml
Fermentinis sūris
100
g
Bazilikai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Puikus pomidorų apkepas su grietinėle ir sūriu gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos patiekalų.
Gaminimo eiga
Pomidorus perpjaukite pusiau.
Susmulkinkite porą ir 5 minutes pakaitinkite svieste.
Pakepintą porą sudėkite į kepimo formą, ant jo – pusiau perpjautus pomidorus.
Pagardinkite cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.
Sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezano sūrį, užberkite ant pomidorų.
Grietinėlę sumaišykite su tarkuotu sūriu ir užpilkite ant viršaus.
Kepkite maždaug 225 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Apibarstykite šviežiais bazilikais.
Atsiliepimai