Ingredientai

Porai 1 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai 0.5 šaukštelio
Pipirai pagal skonį
Parmezano sūris 4 šaukštai
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 4
Puikus pomidorų apkepas su grietinėle ir sūriu gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos patiekalų.

Gaminimo eiga

Pomidorus perpjaukite pusiau.

Susmulkinkite porą ir 5 minutes pakaitinkite svieste.

Pakepintą porą sudėkite į kepimo formą, ant jo – pusiau perpjautus pomidorus.

Pagardinkite cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.

Sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezano sūrį, užberkite ant pomidorų.

Grietinėlę sumaišykite su tarkuotu sūriu ir užpilkite ant viršaus.

Kepkite maždaug 225 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Apibarstykite šviežiais bazilikais.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai