Ingredientai

Citrinos 2 vnt.
Cukrus 1.5 kg
Razinos 100 g

Gaminimo eiga

Vynui reikalingi tik pienių žiedų žiedlapiai. Su peiliu juos nupjaustykite. Prispauskite juos peilio ašmenimis ir stipriai truktelėkite nuo stiebo pagrindo.

Sudėkite žiedlapius į didelį puodą, užpilkite 4 šalto virinto vandens. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite parą pastovėti.

Kitą dieną ištirpinkite 0,5 l vandens cukrų ir virkite sirupą ant nekaitrios viryklės, kol išvirs. Ar sirupas išviręs, tikrinama taip: užlašinamas lašas ant lygaus paviršiaus, jei lašas neišskysta, vadinasi, sirupas geras.

Pienių žiedlapių užpilą užvirinkite, nukaiskite nuo viryklės, palikite visiškai atvėsti. Paskui perkoškite per sietelį, žiedlapius išmeskite. Nuo citrinos nupjaukite žievelę, iš minkštimo išspauskite sultis. Į perkoštą pienių žiedlapių nuovirą supilkite sirupą, suberkite razinas, melisų lapelius, citrinos žievelę ir sultis. Masę gerai išmaišykite, uždenkite puodą marle ir palikite 2 dienas rūgti. Po 2 dienų išimkite citrinos žievelę ir melisų lapelius.

Skystį kartu su razinomis supilkite į didelį butelį, ant kakliuko užmaukite guminę pirštinę, joje padarę nedidelę skylutę. Pastatykite butelį tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Kai baigsis fermentacija, perkoškite nuosėdas. Supilstykite vyną į butelius, juos užsukite ir pastatykite tamsioje vėsioje vietoje 3 – 6 mėn.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai