Ingredientai
Lašišos filė
500
g
Druska
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Duona skrudinimui
3
riekelės
Česnakai
1
skiltelė
Sviestas
50
g
Kietasis sūris
3
šaukštai
Krapai
3
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Filė supjaustykite į keturis lygius gabaliukus ir odele į viršų sudėkite į kepimo popieriumi padengtą orkaitės skardą.
2. Kepkite 190-210 C temperatūros orkaitėje 7-8 minutes.
3. Tuo metu pagaminkite šviesios duonos mišinį.
4. Nuo duonos riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą suplėšykite mažais gabaliukais, virtuvės kombainu sutrinkite su česnaku, tarkuotu sūriu ir minkštu sviestu, pridėkite susmulkintų krapų.
5. Atsargiai apverskite iš orkaitės išimtus lašišų gabaliukus ir aptepkite duonos mišiniu.
6. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5–7 minutes, kol paviršius dailiai pagels, 180–200 °C temperatūroje.
7. Prie šio patiekalo galima patiekti iš anksto pasigamintų šviežių kopūstų salotų.
Skanaus!
Atsiliepimai