Ingredientai
Lęšiai
1 indelis
Lašišos filė
2 riekelė
Kaparėliai
60 g
Citrinos
1 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Krapai
1 šakelė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Porcijos: 2
Žuvies lašišos pristatinėti turbūt nereikia. Sočiosios riebalų rūgštys ir mineralai prie nuostabaus jos skonio tik prideda papildomų balų. Lęšiai, pasižymintis gausiu baltymų bei geležies kiekiu – dar vienas pliusas šiam sveikam patiekalui.
Gaminimo eiga
1. Lašišos filė apkepame po 2 min. iš abiejų pusių. Pagal skonį apibarstome druska ir pipirais. 7-10 min. kepame žuvį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame česnakų skilteles, svogūną, pjaustytą žiedais, po to lęšius ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti.
2. Sudėdame žuvį, lęšius į lėkštes, papuošti kaparėliais, krapais ir citrinos skiltele.