Ingredientai

slyvų 500 g
obuolių 500 g
cukraus 500 g
vandens 200 ml
citrinos sulčių 0.5 vnt.
citrinos sulčių 0.5 vnt.

Gaminimo eiga

1. Slyvas nuplikykite ir nulupkite, pašalinkite kauliukus. Supjaustykite gabalėliais. Obuolius nulupkite, pašalinkite šerdeles ir supjaustykite gabalėliais.

2. Į prikaistuvį suberkite slyvas, obuolius, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Maišydami virkite 10–15 minučių.

3. Nuimkite nuo ugnies ir nugriebkite putas. Išpilstykite uogienę į švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

PATARIMAI:

• Galite naudoti sumuštiniams, skrebučiams su sūriu ar vaisiais.

• Patiekti su sūriais.

• Tinka desertams, padažams, azijietiškoms sriuboms, kokteiliams.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai