Ingredientai

Grikiai 5 šaukštai
Morkos 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti kelioms valandoms.

2. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite, kol svogūnai gražiai paruduos.

3. Išbrinkusius grikius, morkas sumaišykite su faršu.

4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.

5. Suformuokite zuikio formos kepsnį. Iš lauro lapų padarykite ausytes, iš kvapiųjų pipirų akis, o iš česnako skiltelės nosį.

6. Kepkite apie 1 valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Stintos su traškučiais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Stintos su traškučiais

Cepelinai su varške ir mėtomis
Reikia pasistengti
1 val.

Cepelinai su varške ir mėtomis

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas