Ingredientai
Kiaulienos faršas
400 g
Vištienos faršas
300 g
Grikių
5 šaukštas
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Provanso žolelės
1 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti kelioms valandoms.
2. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite, kol svogūnai gražiai paruduos.
3. Išbrinkusius grikius, morkas sumaišykite su faršu.
4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.
5. Suformuokite zuikio formos kepsnį. Iš lauro lapų padarykite ausytes, iš kvapiųjų pipirų akis, o iš česnako skiltelės nosį.
6. Kepkite apie 1 valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.