Ingredientai

Imbieriniai sausainiai 200 g
Sviestas 100 g
Maskarponės sūris 600 g
Grietinėlė (riebi) 200 ml
Cukrus 160 g
Migdolų esencija 0.5 šaukštelio
Bekvapė želatina 20 g
Vyšnių uogienė 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Imbierinius sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

Gauta mase išklokite pyrago formos dugną.

Želatiną užpilkite keturiais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti. Paskui kaitinkite ant viryklės, kol ištirps (svarbiausia neužvirkite) ir palikite atvėsti.

Želatiną sumaišykite su maskarpone.

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir migdolų ekstraktu, sudėkite maskarponę, gerai išmaišykite.

Masę sudėkite ant pagrindo, išlyginkite ir 3 – 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Tortą papuoškite vyšnių uogiene.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba