Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Vanduo 3 šaukštai
Morkos 6 vnt.
Aliejus 3 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 1.5 šaukštelio
Pienas 1 stiklinė
Juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 8
Skanus ir sultingas morkų plokštainis tinka ir šventėms ir kasdienai.

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus, sūrį ir sviestą, kad pasidarytų vientisa masė.

Įmaišykite, pildami plona srovele, vandenį, gerai suminkykite tešlą, išklokite ja pateptą 26 cm skersmens apskritą arba didesnę keturkampę formą ir palaikykite maždaug 10 minučių šaltai.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Stambiai sutarkuokite morkas.

Svogūnus ir morkas maždaug 10 minučių pakepinkite aliejuje.

Sudėkite sutraiškytus česnakus ir pagardinkite druska. Supilkite citrinų sultis.

Išplakite kiaušinius. Supilkite pieną ir suberkite prieskonius.

Morkų įdaru padenkite paplotį.

Apipilkite kiaušinių maišiniu. Ant viršaus ištrupinkite varškės sūrį, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 25-30 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai