Ingredientai
Kiaušinių baltymai
3
vnt.
Cukrus
160
g
Vanilinis cukrus
12
g
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštas
Graikiniai riešutai
100
g
Avižiniai dribsniai
100
g
Sviestas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada suberkite į juos pusę cukraus ir dar paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, suberkite sutarkuotą citrinų žievelę ir atsargiai išmaišykite.
Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Susmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos suformuokite morengus.
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol morengai sukietės ir parus.
Atsiliepimai