Ingredientai
vandens
50
ml
baltojo vyno acto
100
ml
cukraus
70
g
maltos kalendros
žiupsnelis
vidutinio svogūno
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Marinuoti pomidorai pravers, kai norėsite pikantiško skonio garnyro. Marinuoti nepjaustyti šie pomidorai ir vizualiai atrodys itin gerai. Atidarytą marinuotų pomidorų stiklainiuką laikykite šaldytuve.
Gaminimo eiga
1. Iš vandens, acto, druskos, cukraus ir kalendros išvirkite marinatą – užvirinkite ir pavirkite kelias minutes.
2. IKI ŪKIS pomidorus kartu su smulkintais svogūnais ir česnaku sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu.
3. Stiklainį pastatykite į vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliu ir kaitinkite. Nuo vandens užvirimo kaitinkite apie 15 min. arba kol stiklainio viduje pradės kilti burbuliukai.
4. Marinuotų pomidorų stiklainį sandariai užsukite dangteliu, pastatykite dangteliu žemyn ir leiskite atvėsti.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai