Ingredientai
Česnako
40 skiltelė
Baltojo vyno actas
1 stiklinė
Vandens
2 stiklinė
Gvazdikėliai
2 vnt.
Rozmarinai
2 šaukštelis
Kvapieji pipirai
7 vnt.
Kadagių uogos
4 vnt.
Lauro lapai
3 vnt.
Cukraus
3 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Gaminimo eiga
Nenuluptas česnako skilteles nuplikykite verdančiu vandeniu ir perplaukite šaltu. Nulupkite.
Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską ir užvirkite.
Suberkite česnakų skiltelles ir virkite apie 4 minutes.
Česnakų skilteles išgriebkite, suberkite į paruoštus stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
Ant viršaus atsargiai užpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite.