Ingredientai

Svogūnas 1 vnt.
Česnako skiltelės 4 vnt.
Čili pipiras 0.5 vnt.
Konservuotų kapotų pomidorų skardinė 400 g
Mėgstami makaronai 250 g
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Parmezano sūris patiekimui
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnakus ir čili.

2. Į įkaitintą keptuvę ar troškintuvą pilkite aliejų ir berkite svogūnus. Ir viską kepinkite tol, kol šie tampa vos auksiniai. Tuomet berkite česnakus ir čili, viską kepinkite dar dvi minutes.

3. Į keptuvę pilkite visą skardinę pomidorų ir leiskite padažui burbuliuoti apie 10 min., kol sutirštės.

4. Užvirkite puode vandenį, įdėkite šaukštą druskos ir virkite makaronus minute mažiau, nei nurodyta ant pakuotės.

5. Kai makaronai išverda, į atskirą indą įpilkite jų virimo vandens. Jo prireiks padažo konsistencijai reguliuoti.

6. Į keptuvę su sutirštėjusiu padažu dėkite šaukštelį be kaupo druskos ir rikotą. Išmaišykite. Tada pilkite pastos virimo vandens ir tokiu būdu reguliuokite norimą tirštumą.

7. Į padažą sudėkite makaronus ir išmašykite. Jei trūksta, pilkite dar pastos virimo vandens. Patiekite su šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir parmezano sūriu.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai