Ingredientai

miltų 200 g
sausų mielių 3 g
vanilinio cukraus žiupsnelis
kanapių sėklų 4 a. š.
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ (arba 50 g išlydyto sviesto)
šilto vandens (arba šilto pieno) 110 g
grūstų aguonų 2 v. š.
šviesiojo sirupo 1 v. š.
druskos žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Visus ingredientus sumaišykite su ½ miltų kiekio, vaniliniu cukrumi, sausomis mielėmis, aliejumi, cukraus sirupu, kanapių sėklomis ir šiltomis rankomis lengvai maišykite, po truputį dėkite likusius miltus, kol gausite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga. Sukočiokite ploną ritinėlį ir jį supjaustykite. Man skaniausi kūčiukai – lukštento lazdyno riešuto dydžio.

2. Ant skardos su sviestiniu popieriumu su didesne ir mažesne lėkštėmis nusibrėžkite didelį ratą, jame mažesnį ratą. Į formą, šalia vienas kito (tik su mintimi, kad jie dar išsipūs), sudėliokite kūčiukus.

3. Kepkite 190 °C temp. su karšto apipūtimo funkcija apie 7–8 min. Jei norite, kad būtų traškūs, kepkite iki auksaspalvio atspalvio, jei norite, kad kūčiukai būtų traškūs tik iš išorės, o viduje minkšti, kepkite trumpiau.

4. Labai svarbu, jog iškepusius kūčiukus dar paliktumėte kambario temperatūroje per naktį, kad vainikas sutvirtėtų.

ALFO PATARIMAI:

· Papuoškite jį kaspinu ir dalinkitės su artimaisiais.

· Galite gaminti tiesiog atskirus kūčiukus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai