Ingredientai

miltų 2 puodeliai
kepimo miltelių 1 a. š.
druskos 0.5 a. š.
kambario temperatūros sviesto 125 g
cukraus 1 v. š.
didelio kiaušinio 1 vnt.
žalių maistinių dažų
pabarstukų papuošimui

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje iki kreminės masės išsukite sviestą ir cukrų. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite vanilę ir išplakite iki vientisos masės. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase. Įmaišykite žalių maistinių dažų.

3. Tuomet maždaug 5 cm atstumu (nes tešla iškils) į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite po du šaukštus tešlos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 min. Leiskite atvėsti ant kepimo skardų. Papuoškite sausainius norimais pagardais ir pabarstukais.

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai