Ingredientai

Vištiena 400 g
Cukinijos 1 vnt.
Pievagrybiai 8 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Žalieji žirneliai 1 sauja
Grietinėlė 250 ml
Lydytas sūrelis 4 šaukštai
Fermentinis sūris 1 sauja
Druska pagal skonį
Česnakinė druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Provanso žolelės pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Vištieną smulkiai supjaustykite ir pagardinkite druska, pipirais. Išmaišykite.

Bulves nulupkite ir gana smulkiai supjaustykite.

Cukiniją nulupkite, išpjaukite sėklas, minkštimą gana smulkiai supjaustykite.

Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite riekelėmis.

Pievagrybius, cukiniją, žaliuosius žirnelius (gali būti šaldyti arba švieži), vištieną ir bulves sumaišykite. Pagardinkite žolelių mišiniu.

Suberkite į kepimo formą ir išlyginkite.

Grietinėlę sumaišykite su lydytu sūreliu ir užpilkite ant viršaus.

Uždenkite kepimo folija.

Kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite dar 30 minučių iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba