Ingredientai
Gardumynas žiemai.
Gaminimo eiga
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
Pagaminkite marinatą: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį.
Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.
Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 – 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius.
Sudėkite pomidorų puseles į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir acto (7 – 9 proc.), užpilkite marinato (iki dangtelio palikite 1 – 1,5 centimetro).
Pakaitinkite stiklainius 5 – 10 min. Užsukite dangtelius, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.