Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Žalumynai 2 saujos
Actas pagal skonį
Vanduo 1.5 l
Druska 2 šaukštai
Cukrus 6 šaukštai
Gvazdikėliai pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį




Gardumynas žiemai.

Gaminimo eiga

Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

Pagaminkite marinatą: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį.

Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.

Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 – 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius.

Sudėkite pomidorų puseles į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir acto (7 – 9 proc.), užpilkite marinato (iki dangtelio palikite 1 – 1,5 centimetro).

Pakaitinkite stiklainius 5 – 10 min. Užsukite dangtelius, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.


Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai