Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pristato vidurio Prancūzijoje kilusį ir visame pasaulyje išpopuliarėjusį desertą – klafutį su vyšniomis. Šio deserto niekas neatsisakys. Klafutį valgyti dar šiltą.

Gaminimo eiga

  • Į elektrinį smulkintuvą sudėti sviestą ir suberti cukrų. Sutrinti iki vientisos masės.

  • Po vieną sudėti kiaušinių trynius ir kaskart viską pertrinti.

  • Tada suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Pertrinti iki vientisos masės ir gautą tešlą sudėti į kepimo formą.

  • Pirštais išlyginti tešlą ant dugno ir padaryti tokio paties storio bei 5 cm aukščio sienelę. Gautą pyrago pagrindą su visa kepimo forma įdėti į šaldiklį 5–10 minučių. Ant sustingusio pagrindo uždėti kepimo popierių ir ant jo pripilti kietų birių produktų: žirnių, pupelių ir pan. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

  • Aukštame dubenyje kartu išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki vientisos masės. Neperplakti iki purumo. Supilti apelsinų likerį, pasiflorų tyrę, grietinėlę, įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti iki vientisos masės.

  • Ant iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pagrindo sudėti atšildytas ir nusunktas vyšnias bei iš lėto, kad nesusidrumztų, supilti kiaušinių masę.

  • Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

  • Iškepusį palikti pastovėti ir šiek tiek pravėsti. Išimti iš kepimo formos ir prieš patiekiant paviršių pabarstyti cukraus pudra.

  • Skanaus!

Receptu dalijasi kulinarinė laida „Gardu Gardu“.