Ingredientai

TEŠLAI:
cukraus 260 g
druskos 1 a. š.
miltų 360 g
kepimo miltelių 2 a. š.
ĮDARUI:
marcipano 130 g
kambario temperatūros sviesto 60 g
grietinėlės 70 g
kukurūzų krakmolo 2 a. š.
Ali Gadžijevas pristato neįprastą reginį ir siūlo išsikepti pyragą-„siurprizą“. Tai trapios sviestinės tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru. Šiltas, rudeniškas, užburiantis ir tirpstantis burnoje! Kadangi šie metai Lietuvoje buvo derlingi obuoliais ir jų netrūksta dažnuose namuose, tad šis receptas tikrai turėtų būti išbandytas beveik kiekvienos šeimininkės, pristato kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ kūrėjai.

Gaminimo eiga

  1. Į elektrinį smulkintuvą sudėti šaltą sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir vėl viską permalti. Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės. Gautą tešlą padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti iš vakaro.
  2. Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
  3. Tada į elektrinį smulkintuvą sudėti marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmušti kiaušinius ir sumalti iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilti giretinėlę ir nuolat plakti iki vientisos masės.
  4. Sustingusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu iškloti kepimo formos dugną. Paliekant po 3 cm nuo krašto ant apskritimo vidurio sudėti marcipano kremą, o ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždengti antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspausti tešlos kraštus.
  5. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Skanaus!

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai