Ingredientai

Pagaminama labai lengvai ir paprastai, o savo skoniu nustebins ne tik jus pačius, bet ir svečius. Keptų paprikų ir pupelių užtepėlę puikiai tinka tepti ant sumuštinių, gardinti salotas, valgyti su daržovių lazdelėmis ar tiesiog kabinti šaukštu. O jei iš karto nesuvalgysite, užtepėlę laikykite sandariame inde šaldytuve. Prieš valgant leiskite sušilti iki kambario temperatūros.

Gaminimo eiga

1. Paprikas perpjauname per pusę ir išimame sėklas, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą odele aukštyn ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę (galite ir su griliaus funkcija – bus greičiau). Kepti kol odelės apkeps ir pradės juoduoti (apie 20-30 min.). Sudedame į maišelį, užrišame ir paliekame atvėsti. Tada nuimame odeles.

2. Keptas paprikas ir visus likusius ingredientus (išskyrus graikinius riešutus) sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname. Pačiame gale suberiame riešutus ir dar pasmulkiname. Kol riešutai susismulkina iki tokio dydžio gabaliukų, kad jaustųsi (traškėtų) valgant. Bet jei norisi, kad užtepėlė būtų vientisos tekstūros, riešutus berkite kartu su visais ingredientais.

3. Paragaukite, ir, jei reikia, skonį pakoreguokite papildomai įdedant česnako skiltelę, citrinos sulčių, čili ir/arba druskos.

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir valgykimesveikiau.lt

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai