Ingredientai
Anties krūtinėlė
800
g
Čiobreliai
2
šaukštai
Šalavijai
1
šaukštas
Mėtos
1
šaukštelis
Medus
4
šaukštai
Česnakai
5
skiltelės
Sviestas
5
šaukštai
Baltas sausas vynas
200
ml
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Cinamono lazdelės
2
vnt.
Apelsinai
2
vnt.
Gvazdikėliai
2
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais, cinamonu ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite svieste, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.
2. Padarykite padažą. Į sviestą, kuriame kepė antiena, įdėkite medaus ir 2-3 min. pakepkite.
3. Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, gvazdikėlius, raudonųjų pipirų žirnelių, šalavijų ir čiobrelių, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.
4. Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.
Skanaus!
Atsiliepimai