Ingredientai
Karpio filė
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Gysločio sėklų luobelės
1
v. š.
Šviežios ar šaldytos petražolės
Prieskoniai: lauro lapelių milteliai, pipirai, druska
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Karpio file padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį, maždaug trečdalį, pabarstykite pipirais. Kitą, didesnę dalį, sumalkite kartu su virta morka ir aliejuje lengvai pakepintu smulkintu svogūnu. Į maltą masę sudėkite pluoštelį kapotų petražolių, gysločio luobeles, prieskonius. Sumaišykite.
2. Formuokite teriną: kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno dėkite nesmulkintus file gabalėlius. Ant viršaus dėkite maltą karpį ir pabarstykite druska. Kepimo indą patalpinkite į kitą kepimo indą su vandeniu (nebūtina).
3. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C, apie 1 valandą.
Skanaus!
Atsiliepimai