Ingredientai
gvazdikėlių
6
vnt.
kardamono sėklų
0.5
a. š.
obuolių sulčių
4
stiklinės
apelsinų sulčių
2
stiklinės
spanguolių sulčių
2
stiklinės
cinamono lazdelės
1
vnt.
Šventiniu laikotarpiu ant vaišių stalo norisi padėti ne tik gardžių patiekalų, bet ir nekasdienių gėrimų. Todėl paeksperimentuokite ir pasigaminkite namuose kvapnų kalėdinį punšą.
Gaminimo eiga
* Sumaišykite visus ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies 30 min.
PATARIMAI
* Šis nealkoholinis gėrimas patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, bet svarbiausia – jį visai nesunku paruošti, o po namus pasklidęs prieskonių aromatas leis pajusti artėjančias šventes.
* Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės Editos Gavelienės, kalėdiniai prieskoniai tinka ne tik pagardinti įvairius gėrimus ar patiekalus, bet turi ir kitų žmogaus organizmui naudingų savybių – juose yra medžiagų galinčių prisidėti prie virškinimo gerinimo, skausmo ar uždegimo mažinimo.
Receptu dalijasi „Rimi“
Atsiliepimai