Ingredientai

gvazdikėlių 6 vnt.
kardamono sėklų 0.5 a. š.
obuolių sulčių 4 stiklinės
apelsinų sulčių 2 stiklinės
spanguolių sulčių 2 stiklinės
Šventiniu laikotarpiu ant vaišių stalo norisi padėti ne tik gardžių patiekalų, bet ir nekasdienių gėrimų. Todėl paeksperimentuokite ir pasigaminkite namuose kvapnų kalėdinį punšą.

Gaminimo eiga

* Sumaišykite visus ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies 30 min.

PATARIMAI

* Šis nealkoholinis gėrimas patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, bet svarbiausia – jį visai nesunku paruošti, o po namus pasklidęs prieskonių aromatas leis pajusti artėjančias šventes.

* Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės Editos Gavelienės, kalėdiniai prieskoniai tinka ne tik pagardinti įvairius gėrimus ar patiekalus, bet turi ir kitų žmogaus organizmui naudingų savybių – juose yra medžiagų galinčių prisidėti prie virškinimo gerinimo, skausmo ar uždegimo mažinimo.

Receptu dalijasi „Rimi“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai