Ingredientai

Jaunų brokolių 4 vnt.
Jaunų kukurūzų burbuolių 5 vnt.
Traškučių su pelėsiniu sūriu 1 sauja
Pomidorų padažo su saulėje dž. pomidorais 3 v. š.
Terijakio padažo (marinavimui) 1 v. š.
Medaus 1 v. š.
Didelės pailgos saldžiosios paprikos 1 vnt.
Česnako skiltelių 2 vnt.
Dižono garstyčių 1 a. š.
Kaparėlių 20 g
Ančiuvių 30 g
Kietojo sūrio 30 g
Pierno šlakelis
Baltojo vyno acto 1 v. š.
Aliejaus 250 g
Ridikėlių 4 vnt.
Vyšninių pomidorų 6 vnt.
Ankštinių žirnelių saujos
Purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
Smulkintų petražolių v. š.
Krapų v. š.
Šviežių bazilikų šakelės
Nedidelės citrinos 0.5 vnt.
Druskos žiupsnelis
Juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 2
Šios daržovės puikiai tiks tiek valgyti vienas, tiek patiekti kaip garnyrą šalia pagrindinių patiekalų, sako Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Brokolius ir kukurūzų burbuoles susukite į kepimo foliją ir kepkite uždarytame grilyje 2–3 min., kol daržovės suminkštės. Traškučius su pelėsiniu sūriu sutrupinkite rankomis, sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite uždarytame grilyje 1–2 min., kol lengvai apskrus.

2. Į dubenį dėkite pomidorų padažą su saulėje dž. pomidorais, pilkite terijakio padažą, dėkite medų ir viską gerai išmaišykite. Papriką išilgai perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas.

3. Į maisto smulkintuvą dėkite česnaką, garstyčias, kaparėlius, ančiuvius, kietąjį sūrį, druskos, pipirų, pilkite pieną, balto vyno actą, 2–3 šaukštus aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę palengva ir nuolat trinant, supilti likusį aliejų ir trinti, kol gausis graži majonezo masė.

4. Iš kepimo folijos išimkite daržoves, sudėkite ant kepimui paruoštų daržovių, apipurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, viską sumaišykite ir kepkite įkaitintame grilyje po 1–2 min., iš kiekvienos pusės, kol daržovės apskrus ir suminkštės.

5. Keptas daržoves glazūruokite pomidorų-terijakio padažų mišiniu ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Lėkštės centre paskleiskite gamintą ančiuvių padažą, pabarstykite krapais, petražolėmis, skrudintais traškučiais, į lėkštės centrą sudėkite keptas daržoves, užtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai