Šios daržovės puikiai tiks tiek valgyti vienas, tiek patiekti kaip garnyrą šalia pagrindinių patiekalų, sako Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Brokolius ir kukurūzų burbuoles susukite į kepimo foliją ir kepkite uždarytame grilyje 2–3 min., kol daržovės suminkštės. Traškučius su pelėsiniu sūriu sutrupinkite rankomis, sudėkite į karščiui atsparų indą ir kepkite uždarytame grilyje 1–2 min., kol lengvai apskrus.

2. Į dubenį dėkite pomidorų padažą su saulėje dž. pomidorais, pilkite terijakio padažą, dėkite medų ir viską gerai išmaišykite. Papriką išilgai perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas.

3. Į maisto smulkintuvą dėkite česnaką, garstyčias, kaparėlius, ančiuvius, kietąjį sūrį, druskos, pipirų, pilkite pieną, balto vyno actą, 2–3 šaukštus aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę palengva ir nuolat trinant, supilti likusį aliejų ir trinti, kol gausis graži majonezo masė.

4. Iš kepimo folijos išimkite daržoves, sudėkite ant kepimui paruoštų daržovių, apipurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, viską sumaišykite ir kepkite įkaitintame grilyje po 1–2 min., iš kiekvienos pusės, kol daržovės apskrus ir suminkštės.

5. Keptas daržoves glazūruokite pomidorų-terijakio padažų mišiniu ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Lėkštės centre paskleiskite gamintą ančiuvių padažą, pabarstykite krapais, petražolėmis, skrudintais traškučiais, į lėkštės centrą sudėkite keptas daržoves, užtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.