Ingredientai
Avokadai
3
vnt.
Citrinų sultys
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Česnakai
1
skiltelė
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Porcijos: 8
Šis „majonezas“ gerokai sveikesnis nei įprastas ir ne toks riebus. Todėl itin rekomenduojama rinktis norintiems sulieknėti ar maitintis sveikiau.
Gaminimo eiga
Šį „majonezą“ galite daudoti kaip ir paprastą: kiaušiniams pagardinti ar mišrainei sumaišyti.
Svarbiausia, gaminant šį sveikuolišką „majonezą“ būtina naudoti gerai prinokusius avokadus. O paruoštą majonezą šaldytuve galima laikyti dvi-tris dienas.
Prinokusius avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite.
Užspauskite citrinų sulčių, užpilkite alyvuogių aliejaus, šspauskite česnako ir pagardinkite druska, pipirais ir tarkuotu muskatu.
Viską gerai sutrinkite su elektriniu maisto trintuvu.
Atsiliepimai