Ingredientai

Sausos mielės 1 šaukštas
Pienas 5 šaukštai
Miltai stiklinė
Sviestas pakelis
Miltai 2.5 stiklinės
Cukraus sirupas 1 stiklinė
Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Cukraus pudra stiklinė
Krakmolas 1 šaukštelis
Pagrindiniam italų velykinio stalo patiekalui – jau daugiau nei šimtas metų. Kolomba – artima itališko kalėdinio kekso panteone giminaitė. Būtent šio kekso pavasarinę versiją XIX a. trečiajame dešimtmetyje sugalvojo Milano kompanija „Motta“. Tradicinė kolombos forma – sparnus išskleidusi balandė, primananti kryžių ir simbolizuojanti pavasario pradžia.

Gaminimo eiga

Pagaminkite raugą: sumaišykite 1 šaukštą sausų mielių, 3 šaukštus šilto pieno ir 1/3 stiklinės miltų ir palikite šiltoje vietoje 40 min. Po to supilkite dar 2 stiklines miltų ir 2 šaukštus pieno. Viską gerai išmaišykite ir palikite dar dviems valandoms.

Ištirpinkite 2/3 pakelio sviesto. Giliame inde sumaišykite jį su 2,5 stiklinės miltų, stikline cukraus sirupo (pusė stiklinės cukraus reikia ištirpinti stiklinėje verdančio vandens, 1 šauktu vanilinio cukraus, žiupsneliu druskos ir trimis tryniais ir vienu kiaušiniu. Gautą masę sumaišykite su raugu ir užminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į kepimo indą ir uždengę rankšluosčiu šiltoje vietoje palikite nakčiai. Rinkdamiesi indą nepamirškite, kad tešla pakils mažiausiai dvigubai.

Kepkite kolombą 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Po to ištraukite keksą iš orkaitės ir greitai aptepkite glazūra. Jai reikės išplaktų 2 kiaušinio baltymų, ½ stiklinės migdolų miltų, ½ cukraus pudros ir šaukšteliu krakmolo. Apibarstykite skaldytais migdolais ir pakepkite dar 20 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai