Ingredientai

svogūno 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
morkų 200 g
salierų šaknų 200 g
bulvių 150 g
alyvuogių aliejaus 30 ml
lauro lapo 1 vnt.
daržovių sultinio arba vandens 500 ml
pomidorų pastos 500 ml
virtų daržinių pupelių 300 g
smulkių makaronų 50 g
druskos 1 a. š.
maltų juodųjų pipirų 0.25 a. š.
smulkintų šviežių petražolių 2 v. š.
šviežių bazilikų lapelių 3 vnt.

Gaminimo eiga

1. Visas daržoves švariai nuplaukite, svogūną ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o salierų šaknis ir bulves – kubeliais.

2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, šiek tiek juos pakepinkite, tuomet įmeskite lauro lapą, suberkite česnakus, morkas, salierų šaknis bei bulves ir vis pamaišydami kepkite aukštoje temperatūroje apie 10 minučių.

3. Kai daržovės apkeps, į puodą supilkite sultinį arba vandenį, pomidorų pastą, įberkite druskos bei pipirų ir, kai sriuba užvirs, suberkite pupeles bei makaronus. Virkite sriubą dar kurį laiką, nuolat patikrindami, ar visi ingredientai išvirę. Svarbiausia, stebėkite, kad makaronai ir daržovės nepervirtų.

4. Išvirusią daržovienę pagardinkite šviežiomis petražolėmis bei bazilikais.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai