Ingredientai

BULVIŲ KOŠEI:
sviesto 2 v. š.
pieno stiklinės
druskos
muskato riešuto pagal skonį
GARNYRUI:
nedidelis poras 1 vnt.
saliero stiebas 1 vnt.
česnako 1 skiltelė
sviesto 3 v. š.
balto vyno stiklinės
grietinėlės 150 ml
druskos
pipirų
Angliškai jis yra vadinamas piemenuko pyragu, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo receptai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai arba moliūgai. Visaip yra gerai, visaip ir reikia. O aš mėsingą pyrago garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą žuvį. Šį kartą naudojau menkę iš šaldiklio.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite jas, sutrinkite drauge su sviestu ir pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
  3. Žuvį supjaustykite maždaug pusantro centimetro kubeliais. Porą gerai nuplaukite supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.
  4. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite su juo žuvies gabaliukus, iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Iškelkite žuvį iš keptuvės.
  5. Sudėkite likusį sviestą ir kepkite su juo porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą arba į keturis mažus. Ant viršaus dėkite bulvių košę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite, kol viršus kiek parusvės.
  7. Prieš patiekdami leiskite pastovėti bent 5 minutes.

Pastabos. Iš tiesų tai yra idealus patiekalas vakarykštėms bulvėms panaudoti. Tiks net ir nuo vakar likusi žuvis, o į padažą galite sudėti tokias daržoves, kokias tik turite šaldytuve ar šaldiklyje. Prieš kepdami apkepą galite apiberti ir tarkuotu sūriu, jei labai norisi, arba tiesiog duonos džiūvėsėliais traškiai plutelei.

Tinklaraštis „Duok druskos“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai