Ingredientai

batonas 4 riekelės
susmulkintų svogūnų laiškų 1 sauja
aliejaus (kepimui) v. š.
druskos pagal skonį
Šios pomidorų ir skrudinto batono salotos yra paruošiamos itin paprastai ir skanios ne tik kaip užkandis, bet tinka prie ant grilio keptos mėsos ar žuvies patiekalų. Salotos skirtos greitai suvartoti, tad paruošiate ir skanaujate!

Gaminimo eiga

  1. Pomidorus perpjauname perpus, tada supjaustome griežinėliais. Sudedame į vieną dubenį su svogūnų laiškais, pagardiname druska ir lengvai išmaišome.
  2. Batono riekeles supjaustome didesniais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame batono kubelius ir kepiname vis pamaišydami, kol šie gražiai apskrunda. Įpilame dar 1 ar 2 valg. š. aliejaus, jei reikia.
  3. Iškepusius batono kubelius sudedame į lėkštę, kad atvėstų. Po to sumaišome su pomidorais. Iškart patiekiame.

Skanaus!

Pastabos. Batono kubelius reikėtų sumaišyti su pomidorais tik prieš patiekiant, kitaip batonas labai suminkštės. Salotas dar galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai