Ingredientai

Miltai 600 g
Pienas 300 ml
Miško grybai 700 g
Cukrus 1 šaukštelis
Česnakai 3 skiltelės
Sviestas 2 šaukštai
Aliejus 50 ml
Druska pagal skonį
pipir pagal skonį
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Miltus persijokite į maišymo indą, supilkite sausas mieles. Suberkite druską, cukrų, įpilkite pašildytą pieną (37-38 C). Viską išmaišykite. Į tešlą supilkite išlydytus riebalus ir įmuškite kiaušinį. Viską rūpestingai suminkykite, minkymo indą uždenkite dangčiu arba plėvele ir padėkite šiltai 1,5-2 val. Tuo metu tešla turi pakilti ir padidėti dvigubai.

Suminkykite pakilusią tešlą apie 1 min. Po to vėl uždenkite ir palikite šiltoje vietoje dar 40- 60 min.

Kol tešla pakils, ruošiame įdarą. Grybus nuplauname, palaukiame, kol nusivarvės. Didesnius grybus supjaustykite gabalėliais, smulkius palikite nesmulkintus. Kietai išvirkite 3 kiaušinius (virkite 10 min.), užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite truputį riebalų ir ant vidutinio karščio ugnies pakepinkite svogūnus, kol pasidarys skaidrūs (apie 5 min), vėliau suberkite česnakus ir dar kepkite 1 min. Suberkite paruoštus grybus ir ant stiprios ugnies kepkite 5-7 min. Supilkite grietinėlę ir troškinkite 5 min. Suberkite kiaušinį, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite.

Tešlą vėl perminkykite ir dėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Padalinkite į 2 dalis - vieną didesnę pagrindui ir mažesnę - viršui. Iškočiokite du apskritimus.

Didesnįjį apskritimą dėkite ant išardomos kepimo formos dugno, suformuodami kraštus. Sukrėskite įdarą ir uždenkite mažesniuoju lakštu. Kepinio viršų patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 200 C karščio orkaitę. Kepkite 30-40 min. Patiekite karštą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai