Ingredientai
Lašinukai
70 g
Baltas sausas vynas
100 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Lauro lapai
2 vnt.
Gvazdikėliai
3 vnt.
Porcijos: 4
Šis garnyras puikiai tinka su žuvimi: plekšne, otu, lydeka, ešeriu, menke.
Gaminimo eiga
Kopūstą nuplaukite, nupjaukite negražias lapų dalis. Kopūstą supjaustykite riekelėmis, po to riekeles vėl skersai.
Lašinukus supjaustykite itin mažais gabalėliais. Apkepkite, kol šie suskrus. Riebalus nupilkite, o spirgučius suberkite į troškintuvą. Ant jų suberkite smulkiai kapotus česnakus ir svogūną su kopūstais.
Sudėkite lauro lapus, raudonėlį. Uždenkite troškintuvą. 20 minučių troškinkite, nuolat maišydami. Supilkite vyną ir atvirame puode nuolat maišydami dar troškinkite 7-10 minučių. Uždenkite dangtį ir pabaikite troškinti 5 minutes.