Ingredientai
Jautienos sultinys
6
puodeliai
Svogūnai
2
vnt.
Salierų stiebai
2
vnt.
Morkos
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Krapai
1
šaukštelis
Sviestas
1
šaukštelis
Jautienos faršas
2
puodeliai
Malti džiūvėsėliai
3
šaukštai
Kiaušiniai
2
vnt.
Vanduo
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Ši sriuba yra itin populiari Estijoje.
Gaminimo eiga
1. Gana smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir salierą. Suberkite į puodą, užpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
2. Kol daržovės verda, pasiruoškite mėsos frikadeles.
3. Jautienos faršą suminkykite su kiaušiniu, prieskoniais, maltais džiūvėsėliais ir vandeniu.
4. Į sultinį suberkite krapus, įberkite druskos, pipirų, įdėkite sviesto ir užvirkite.
5. Į verdantį sultinį mažu šaukšteliu dėkite jautienos faršą-frikadeles.
6. Dar virkite 20 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai