Ingredientai
Jautienos sultinys
6 puodelis
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Salierų stiebai
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Krapai
1 šaukštelis
Sviestas
1 šaukštelis
Jautienos ir kiaulienos faršo mišinio
2 puodelis
Malti džiūvėsėliai
3 šaukštas
Kiaušiniai
2 vnt.
Vandens
1 šaukštas
Porcijos: 4
Ši sriuba yra itin populiari Estijoje.
Gaminimo eiga
1. Gana smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir salierą. Suberkite į puodą, užpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
2. Kol daržovės verda, pasiruoškite mėsos frikadeles.
3. Jautienos faršą suminkykite su kiaušiniu, prieskoniais, maltais džiūvėsėliais ir vandeniu.
4. Į sultinį suberkite krapus, įberkite druskos, pipirų, įdėkite sviesto ir užvirkite.
5. Į verdantį sultinį mažu šaukšteliu dėkite jautienos faršą-frikadeles.
6. Dar virkite 20 minučių.