Dėkojame skaitytojai Anei už receptą!

Gaminimo eiga

Prieš ruošiant daržovytes, iešmelius patrumpinkite ir užplikykite verdančiu vandeniu (iešmeliai labai lengvai trumpinami tiesiog replėmis). Nuplautas paprikas pasmulkinkite, agurkėlius perpjaukite pusiau. Išspauskite citrinos sultis.

Suverkite štai tokius vėrinukus:

Prilaikydami pirštu, stiklainyje vertikaliai surikiuokite iešmelius.
Įberkite pipirų, sudėkite 2 česnako skilteles ir ant viršaus uždėkite krapų šakelę:

Užvirkite apie 750 ml vandens, įdėkite 2 šaukštelius druskos, 2 šaukštus cukraus ir užpilkite ant iešmelių, prieš tai įpylus ant jų citrinos sulčių. Uždėkite dangtelį (bet neužsukite) ir įstatykite stiklainį į puodą su verdančiu vandenių, apačioje išklotą medžiaga, perlenkta į kelias dalis (kad netrūktų stiklainis), ir sterilizuokite 10-15 minučių.

Atsargiai išimkite stiklainį ir sandariai užsukite. Apverskite dangteliu žemyn, apklokite šiltai ir laikykite taip, kol stiklainis atvės. Saugoti reikėtų vėsioje ir tamsioje patalpoje.

Tokiu būdu galima ruošti įvairias kitas daržoves (pvz. suverti vien tik įvairių spalvų paprikų gabaliukus, cukinijas ir t.t.) kokias tik mėgstate - bus taip pat įdomu ir netikėta svečiams. Be to, galima naudoti įvairius kitus marinatus, kokie tinka Jūsų skoniui.

Aš pasirinkau marinatą su citrina, kadangi manau, jog ji sveikiau nei actas, o be to ji padeda išsaugoti natūralesnę daržovių spalvą. Taip pat galima rinktis įvairius kitus varstymo būdus – pvz. cukinijų-pomidorų suktinukus ir pan.

Šie daržovių iešmeliai papuoš Jūsų šventinį stalą bet kokia proga. Ypač tiks sulaukus netikėtų svečių.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai