Ingredientai

miltai 500 g
prieskoniai pagal skonį
Čiabatą paprastai perkame prekybos centre, tačiau retas žino, kad jos galima išsikepti ir namuose. Tam tereikia pasiruošti mielinę tešlą. Tiesa, tešlos kildinimo procesas nėra greitas, bet laukimą atpirks šviežia ir traški čiabata.

Gaminimo eiga

1. Pradedame nuo tešlos gaminimo. Norėdamos tai padaryti, sumaišykite visus sausus ingredientus tarpusavyje.

2. Į tešlą sudėkite norimus prieskonius: rozmariną, itališkų žolelių mišinį, alyvuoges ir pan.

3. Pilkite šiltą vandenį ir minkykite tešlą. Galima minkyti savomis rankomis arba tiesiog maišytuvu. Tešla neturi lipti prie jūsų rankų ir būti blizgi.

4. Po to indą su tešla dėkite į šiltą orkaitę, pašildytą iki 35-45 laipsnių temperatūros. Orkaitės apačioje įdėkite kepimo skardą su virintu vandeniu. Palikite tešlą 3 valandoms.

5. Kai jau tešla iškyla ir susidaro burbuliukai, galima pradėti formuoti duoną.

6. Tešlą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną gabaliuką padėkite ant miltais pabarstyto rankšluosčio ir suformuokite kepalo formą.

7. Paliekite ramiai 40 minučių.

8. Dabar tešla paruošta kepimui. Švelniai perkelkite duoną į kepimo indą.

9. Kepkite čiabatą 15 minučių 240 laipsnių temperatūroje ir dar 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai