mielinė tešla

10 straipsnių

mielinė tešla – tešla, kuriuos sudėtyje yra mielių. Mielės leidžia tešlai iškilti, todėl tokia tešla tinka bandelėms, pyragams, batonams kepti.

Šis kruasanų gamybos procesas iš pradžių gali pasirodyti kiek sudėtingas, tačiau, kartą pabandžius, vėliau nebus jokių iššūkių. Stengtis tikrai verta, nes namuose pagaminti rageliai yra išties nepaprasti, o juos galima valgyti labai įvairiai. Pavyzdžiui, perpjauti ir mėgautis su serano kumpiu, natūr...

Kūčiukai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėskūs, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepinėliai su aguonomis. Kūčiukai gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai mirkomi aguonpienyje arba patiekiami su spanguolių kisieliumi.

Šiam pyragui naudojama mielinė tešla gan paprasta ir kildinama šaldytuve. Pakyla ji pakankamai greitai – per pusantros valandos, o ir antrą kartą, prieš šaunant kepinius į orkaitę, jos kildinti nereikia. Pyragas – kaip tikra kaimiška „bulka“ su daugybe slyvų. Kuo jų daugiau – tuo skaniau!